Nieuws, updates en goed om te weten.


Belgische Norta zet in op flexibiliteit, voorraad en vertrouwen. 'De foefelaars vallen er tussenuit'

Norta is een van de weinige Belgische fabrikanten die zijn producten nog in eigen huis maakt - op de aluminium frames na. De vierde generatie staat klaar om het familiebedrijf over te nemen.


De productontwikkeling van de modellen gebeurt bij Norta in eigen huis. Dankzij nauwe contacten en directe lijnen ontvangt het merk input van dealers. Bovendien organiseert Norta testdagen in de showroom bij de fabriek, waarop waardevolle feedback van consumenten wordt verzameld. Het bedrijf heeft een dertigtal mensen in dienst en houdt alles in eigen beheer. Ook de chauffeurs zijn in vaste dienst. Zij zijn de ogen en oren van het merk. Met vier eigen vrachtwagens krijgen dealers op vaste dagen geleverd. 

"Door zelf te lakken en de fietsonderdelen op voorraad te nemen, nemen wij het voorraadrisico bij dealers weg. Wij zijn er trouwens blij mee dat retailers keuzes maken", legt Eddy's zoon Jan van Hemelen uit. Hij staat samen met zijn zus klaar om als vierde generatie het bedrijf over te nemen. "Dealers hebben een band met een merk, maar het vertrouwen in sommige merken is weg. Wij vinden de relatie belangrijk, kijken naar de lange termijn. Momenteel krijgen we dan ook veel aanvragen van dealers die zoekende zijn. Vaak worden zij onder druk gezet, maar dat werkt niet." 

Elektrische stadsfietsen t/m € 2000 Best Getest: Altec Atlanta, Elektrische bakfietsen (3 wielen) Best Getest: Cangoo Buckle Up, Elektrische toerfietsen  Beste Koop: Norta B.3040, Elektrische urban fietsen Best Getest: Popal ARC1
Elektrische stadsfietsen t/m € 2000 Best Getest: Altec Atlanta, Elektrische bakfietsen (3 wielen) Best Getest: Cangoo Buckle Up, Elektrische toerfietsen Beste Koop: Norta B.3040, Elektrische urban fietsen Best Getest: Popal ARC1

Norta zet jaarlijkse Limited Series in de kijker

OLEN (BE) – Norta heeft de introductie van zijn nieuwste Limited Series fietsen aangekondigd. Deze serie omvat drie modellen die, volgens het merk, zijn ontworpen om de fietservaring aanzienlijk te verbeteren. De fietsen zijn zorgvuldig vervaardigd in België met gebruik van hoogwaardige onderdelen.

Het eerste model, de Limited 410, is een veelzijdige fiets die geschikt is voor diverse fietstochten. Het robuuste en sportieve ontwerp maakt deze fiets aantrekkelijk voor zowel stadsfietsers als avontuurlijke rijders. De Bosch Active Line motor zorgt voor moeiteloze beklimmingen, terwijl de semi-geïntegreerde 400Wh batterij voldoende ondersteuning biedt voor langere ritten. De off-roadbanden garanderen comfort op uiteenlopende terreinen. De Limited 410 is beschikbaar in de kleuren Black Matt en Traffic Red Gloss.

Klik hier voor de NORTA website